Wat is Gebrouwen door Vrouwen? Gebrouwen door Vrouwen is een Nederlands speciaalbiermerk dat is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen, Tessel en Do. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze […]

Portfolio Gebrouwen door Vrouwen

 

Wat is Gebrouwen door Vrouwen?

Gebrouwen door Vrouwen is een Nederlands speciaalbiermerk dat is ontstaan als hobby van twee Amsterdamse zussen, Tessel en Do. Ze begonnen in 2013 met bier brouwen, gewoon thuis in een pan van 35 liter. Met vallen en opstaan hebben ze zich het brouwproces eigen gemaakt en nu weten ze precies hoe ze een fris, zoetig en smaakvol bier kunnen maken. Wat als hobby begon, groeide uit tot een serieus bedrijf. Inmiddels hebben ze 14 werknemers in dienst, hebben ze honderden tappunten door heel Nederland en exporteren ze hun bier naar het buitenland. Als kers op de taart openden ze in 2018 ook nog een eigen bar op de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam.

 

Het Gebrouwen door Vrouwen boek

In 2018 kregen Tessel en Do een bericht van een literair agent. Hij zag in diverse media hun ondernemersverhaal voorbij komen en zag meer brood in het verhaal dan de krantenartikelen die tot dan toe geschreven waren. Hij vond het dan ook tijd om er een boek over te schrijven. Tessel en Do hadden namelijk niet alleen binnen vijf jaar een succesvol bedrijf opgebouwd, ook waren zij als vrouwelijke brouwers pioniers in een veld waar vooral mannen actief waren. Genoeg interessante invalshoeken voor een boek! Het leek Tessel en Do een geweldig idee, maar ze wilden het liefst wel hulp bij het schrijven en klopten daarom bij Eva aan. Als copywriter en vriendin die alles van dichtbij had meegemaakt, was dit project Eva op het lijf geschreven.

 

Een maandenlang fulltime project

Toen er eenmaal een uitgever was gevonden, kon Eva direct aan de slag. Het werd een maandenlang fulltime project vol interviews, informatie opzoeken en vooral van heel veel schrijven en schrappen. Alle feiten moesten kloppen en Eva moest echt in de huid van Tessel en Do kruipen om het precies in hun tone of voice en bij hun passende bewoordingen te schrijven. Na vier maanden was het af en stond het ondernemersverhaal van Tes en Do vereeuwigd in een prachtig vormgegeven boek. Voor Eva was het een mijlpaal om zo’n groot schrijfproject te voltooien en voor Tessel en Do was het een ultieme kroning op hun bedrijf.

 

Positieve reacties

Het boek werd heel positief ontvangen en leest volgens velen ‘als een trein’. Een greep uit de reviews op bol.com:

 

“Heel leuk boek geschreven met veel humor, inspirerend voor iedereen. Helemaal fan van dit boek!”

 

“Zin om te lezen hoe je van je hobby een groot merk maakt? Dan is dit hét perfecte boek! Het leest onwijs lekker weg en maakt mij in ieder geval helemaal enthousiast over ondernemen. Tessel en Do nemen je helemaal mee in hun leven en ervaringen. Ik heb het lekker in de tuin gelezen met een Gebrouwen door Vrouwen biertje voor de volledige ervaring!”

 

“Wil je een voorbeeld over het starten van een nieuwe onderneming, dan is hier je kans. Het plezier in het proces van ondernemen spat er van af. Soms lijkt het proces toevallig ontstaan, maar dat is niet het geval. Het zijn vrouwen die zich voortdurend goed geïnformeerd hebben over stappen die ze gemaakt hebben. Ook hoe nuttig het is om anderen te vragen een product of onderneming te verbeteren. Over moed, succes en tegenslagen. De creativiteit en het plezier hierin spat ervan af, als een soepel en karakteristiek biertje! Het is een vrolijk en mooi, maar vooral ook een boeiend boek geworden. Goed geschreven en een creatieve uitgave, prachtig vormgegeven ook!”

 

 

Schrijfworkshop

Ook hebben we ook een schrijfworkshop georganiseerd voor het hele Gebrouwen door Vrouwen team. De workshop was op maat gemaakt en was gericht op wervend schrijven, tekstopbouw, het schrijven van sterke CTA’s en het oefenen met het bedenken van concrete teksten voor bieretiketten. Het resultaat was dat de meiden uit het team met frisse moed en vol zelfvertrouwen aan de slag konden met het maken van nieuwe content en het verwoorden van bierconcepten. 

 

SEO-optimalisatie website en webshop

Verder waren wij ook verantwoordelijk voor de volledige SEO-optimalisatie van de Gebrouwen door Vrouwen website en webshop. We hebben een SEO-audit gedaan om te kijken waar precies de verbeterpunten waren en wat er direct moest worden gefixt. Vervolgens deden we een groot zoekwoordenonderzoek om te kijken op welke keywords ze al goed rankten en waar nog kansen lagen. Dat verwerkten we in SEO-roadmap zodat we stapsgewijs technische en tekstuele veranderingen door konden voeren om hun website hoger te laten ranken. Op tekstueel niveau hebben we bestaande teksten herschreven (zonder de ‘ziel’ eruit te halen’) en hebben we copy geschreven voor een aantal nieuwe pagina’s. Op technisch niveau hebben we overal de juiste META-teksten aangehangen, een sitemap toegevoegd en de nodige URL’s aangepast.

 

Kortom:

  • Ghostwriting Gebrouwen door Vrouwen boek
  • Op maat gemaakte schrijfworkshop
  • SEO-optimalisatie volledige website & webshop
  • SEO copywriting website
contentstrategie

Ook hulp nodig? We got your back!