Over MEER Collective
Over MEER Collective

MEER OVER MEER

Wij zijn zussen Myriam en Eva, de oprichters van marketing- en communicatiebureau MEER collective. Eva is copywriter en Myriam is marketeer. Dankzij onze complementaire expertisegebieden vormen we samen met ons collectief een ijzersterk team.

EVA is de tekst- en copyheld en heeft zoveel teksten geschreven dat de letters van haar MacBook onleesbaar zijn geworden. Ze schrijft al 8 jaar webteksten, (SEO)-blogs, persberichten, artikelen, social media copy en schreef een boek in samenwerking met biermerk Gebrouwen door Vrouwen.

MYRIAM is de specialist op het gebied van online marketing en growth hacking. Ze volgde diverse marketingopleidingen en -trainingen, werkte met portfolio’s van verschillende grote Europese bedrijven en heeft al tientallen ondernemers geholpen met hun online strategie en marketing.

Samen versterken we met jou het online succes van je bedrijf

Plan gratis routesessie

Het verhaal van

MEER collective

EEN GOED GLAS WIJN

Het idee van MEER Collective ontstond, zoals dat wel vaker gaat met goede (en soms ook slechte ideeën), met een goed glas wijn en een gesprek over de toekomst.

OP HET FRANSE PLATTELAND

Het was de zomer van 2019 en wij zaten in de tuin van het huis van onze ouders in een klein Frans dorp op het platteland. We bespraken reisplannen, relaties, vriendschappen en onze droomcarrières.

MEER collective copy

EVA MISTE UITDAGING

Eva was op dat moment tevreden met haar freelance bestaan als docent en tekstschrijver. Toch was ze het een beetje zat om  jarenlang dezelfde stof te behandelen voor de klas. Bovendien wilde ze zich verder ontwikkelen in het schrijven. Een ding stond wél vast: het freelancebestaan en de autonome manier van werken was haar op het lijf geschreven.

MYRIAM MISTE VUUR

Myriam vond haar baan als online marketeer bij een groot detacheringsbedrijf leuk en interessant, maar wilde liever een authentieker publiek bedienen. Daarnaast was ze eigenlijk klaar met het loondienstleven. Zij zat boordevol ideeën maar kon in haar huidige baan haar passie niet kwijt. Ook leek niks haar leuker dan de kennis die ze had opgedaan in te zetten voor ondernemers met passie voor hun merk of bedrijf.

MEER collective marketing
MEER collective bureau

Wat als…

Zo ontstond het idee om de handen ineen de slaan en samen iets nieuws te starten. Al pratende kwamen we erachter hoezeer we elkaar aanvullen qua skills en dat juist hier onze kracht ligt. Door samen te gaan werken, konden we écht het verschil maken en beiden doen wat we eigenlijk het liefste wilden.

in 2020 was het beklonken!

Zo’n idee moest natuurlijk een tijdje sudderen, maar na een tijdje was de kogel door de kerk. We gooiden het roer om en besloten ervoor te gaan! In augustus 2020 hieven wij het glas om te vieren dat MEER Collective officieel was ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. And the rest is history!

MEER collective copy

DIt is wat wij doen

Ons doel is ervoor zorgen dat bevlogen ondernemers hun product of dienst nog beter met de wereld kunnen delen. Dit doen we onder andere door sterke content in te zetten die opvalt tussen de massa. We helpen met het maken van een strategisch marketing- en communicatieplan en richten ons -indien gewenst- ook op de uitvoering en begeleiding hiervan. Denk hierbij aan het ontwerpen en inrichten van een website, SEO-onderzoek, copywriting, social media, blogs etcetera. Wij functioneren als team in samenwerking met ons collectief en hebben daarnaast websitebouwers, videocontent creators, fotografen en grafisch designers in ons netwerk waar we graag mee samenwerken.

Ons collectief

Myriam de Jong
Eigenaar / digital marketeer & marketingstrateeg

Myriam weet precies hoe je marketing kunt inzetten om het online succes van je bedrijf te vergroten. En ze vindt het nog leuker om die kennis ook met andere mensen te delen. Myriam denkt en schakelt snel en zit altijd vol met nieuwe ideeën. Ze is een multipotentialist en houdt er dan ook van om veel verschillende dingen tegelijk te doen. Voor haar is the sky the limit en ze rust niet voordat ze zaken die onmogelijk lijken heeft opgelost. Verder is Myriam creatief en ze is in haar vrije tijd bezig met het maken van tekeningen en schilderijen. 

Eva de Jong

Eigenaar / copywriter & contentstrateeg

Eva zet jouw verhaal om in de juiste woorden en denkt op strategisch niveau mee over jouw content. Ze is afgestudeerd in de richting van linguïstiek en ze is steeds dol op taal. Ze houdt van etymologische weetjes en heeft een hekel aan uit elkaar geschreven samenstellingen (ook al is daar soms geen ontkomen aan). Het liefst schrijft ze ‘long copy’ omdat ze nu eenmaal een vrouw is van veel woorden. Verder is ze een docent in hart en nieren, heeft ze een podcastverslaving en is ze elke maand host van een Amsterdamse pubquiz.

Lisa Janssen
Copywriter & redacteur

Lisa werkt al zo’n 10 jaar met Eva samen aan verschillende projecten. Die samenwerking begon bij een taalschool voor expats, waar Lisa docent was en Eva de scepter zwaaide. Na een gezamenlijke klus bij de universiteit van Aruba, sloot Lisa zich in 2022 ook aan bij MEER Collective als copywriter en redacteur. Lisa houdt zich verder bezig met cursussen Nederlands en schrijfvaardigheid en ze organiseert regelmatig netwerkactiviteiten voor haar cursisten en collega’s. In de zomer fietst Lisa door heel Nederland en zit ze veel op het terras. In de winter vind je haar geregeld in één van de bruine cafés die ons land rijk is.

Marjolein van den Berg

Digital marketeer & content creator

Marjolein is een gepassioneerde marketeer met een liefde voor content creatie en UX-design. Ze is creatief, werkt geconcentreerd en gestructureerd, en dat zie je terug in haar content voor websites, socials, nieuwsbrieven en blogs. ⁠Naast haar werk volgt Marjolein nog een opleiding tot full stack web developer, want ze vind het belangrijk om zich te blijven ontwikkelen. Ook is ze dol op koken en goed eten en verrast ze ons regelmatig met lekkere dingen die ze meeneemt naar kantoor. Wat ze het allerliefste doet is misschien wel op reis gaan met haar vriend en dochter. En je raadt het al: dit zijn altijd bestemmingen met lekker eten. ⁠

Lisanne de Hoop Copywriter & redacteur

Na een rommelige carrièrestart, vond Lisanne na een studie communicatiewetenschap haar roeping als ‘taalnerd’. Ze vindt het belangrijk dat iedereen een tekst snapt, hoe ingewikkeld het onderwerp ook is. Lange zinnen vindt ze irritant. Kort is goed. Met haar scherpe oog voor detail tilt ze teksten naar een hoger niveau. Of het nu gaat om een social media bericht of volledige website. Haar vrije tijd brengt ze door met vrienden, achter het fornuis of op reis in een warm land. In 2022 sloot ze zich als copywriter en redacteur aan bij MEER Collective. 

Kennismaken MEER Collective

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat we samen gaan werken. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe MEER collective je verder kan helpen.

Ik wil kennismaken

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat we samen gaan werken. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe MEER collective je verder kan helpen.

Ik wil kennis maken