SEO strategie
SEO strategie

SEO-strategie

Een SEO-strategie is een plan om jouw site hoger in zoekmachines te laten komen en je bedrijf zichtbaarder en vindbaarder te maken. SEO (search engine optimization) is een van de beste manieren om goedkoop te investeren in de marketing van je bedrijf, maar het vergt wel tijd. Toch kun je met een paar simpele aanpassingen soms al grote stappen maken. En wat die aanpassingen zijn, gaan wij voor je in kaart brengen. Met een SEO-audit, een zoekwoorden-onderzoek, roadmap en installatie van metric-programma’s kun je daarna je makkelijk en snel aan de slag met de SEO van jouw website. Boek eerst een gratis routesessie om te kijken hoe wij je precies kunnen helpen.

Gratis routesessie

Een SEO-strategie levert het volgende op:

✓ Een autoriteit worden binnen je vakgebied
✓ Meer organisch verkeer naar je website
✓ Het is een investering in de toekomst van je bedrijf
✓ Vindbaar zijn op relevante onderwerpen
✓ Een sterkere positie ten opzichte van concurrenten

De onderdelen die aan bod komen

SEO-audit

Tijdens een SEO-audit evalueren wij je website om te zien hoe de website scoort in Google. Ook zien we zo precies waar kansen en verbeterpunten liggen. Denk hierbij aan content (de teksten op je website, META-descriptions, ALT-teksten) en techniek (websitesnelheid, kapotte pagina’s etcetera).

Zoekwoorden-onderzoek

Aan de hand van de audit en de markt waar je bedrijf zich in begeeft voeren we een gedegen zoekwoordenonderzoek uit. Zo weet je precies welke termen jouw doelgroep intypt. En dat niet alleen: je ziet ook op welke zoektermen relatief weinig concurrentie zit zodat je daarmee extra kunt scoren.

SEO-roadmap

Op basis van de SEO-audit en het zoekwoordenonderzoek maken we een roadmap waarin we stapgewijs aangeven wat er geoptimaliseerd moet worden en op welke manier, zodat je beter presteert in de zoekmachines op relevante onderwerpen.

SEO-metrics

Je hebt niks aan een roadmap als je niet kan meten wat voor resultaten je inzet oplevert. We stellen verschillende trackings voor je in en leren je hoe je die kan analyseren. Op deze manier kun je de SEO van je website blijven verbeteren zodat je site steeds beter gevonden wordt.

Op zoek naar een SEO-strategie voor jouw bedrijf?

Plan een belletje met ons en dan kijken we wat we precies voor je kunnen doen.

hulp bij je merkstrategie
Let's go

Hoor het van een ander

ZO GAAN WE TE WERK

Tijdens een vrijblijvende belafspraak of een afspraak bij ons op kantoor, bespreken we alle punten waar jij hulp bij nodig hebt. Daarna brengen we in kaart hoe we jou daarbij kunnen helpen en krijg je van ons een voorstel voor een SEO-strategie.

Wij bieden geen standaard-pakketten want elk bedrijf is anders. Wij leveren maatwerk dus hoe we samenwerken verschilt per klus. Wel zorgen we altijd voor een duidelijke planning en hebben we incheckmomenten en tussentijdse evaluaties. 

Als het samenwerkingstraject erop zit, evalueren we altijd hoe het is gegaan en of je nog vragen hebt. Zo kijken we bijvoorbeeld samen met jou hoe je een door ons ontwikkelde SEO-strategie inzet voor je bedrijf en of dit nog bijgestuurd moet worden. 

Meestgestelde vragen

Dan kun je dat ook aan ons uitbesteden. Om een SEO-strategie uit te voeren, is in-house kennis van SEO namelijk wel een vereiste. We kunnen je hierin coachen via consulten of wij nemen het helemaal voor je uit handen. In dat laatste geval ben je meer geholpen met een SEO-optimalisatie die wij voor je uitvoeren. 

Omdat wij maatwerk verzorgen is dat voor elk bedrijf anders. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld hun SEO-plugins analytics en search console al op orde, terwijl we voor andere bedrijven dit nog op moeten zetten. Boek een routesessie met ons in en wij komen met een offerte op maat. 

Als je een waterdichte SEO-strategie wilt, dan raden we aan dit in z’n geheel bij ons af te nemen. Maar je kunt natuurlijk ook voor een onderdeel kiezen. Dan is dat niet de strategie zelf maar bijvoorbeeld een losse SEO-audit of een zoekwoordenonderzoek.

Dat weten wij als we je hebben gesproken voor een routesessie. Wij kijken dan precies naar wat jouw doelen zijn en hoe we je daarbij kunnen helpen. Dat kan een SEO-strategie zijn, maar misschien heeft een merkstrategie, contentstrategie of iets heel anders wel prioriteit. 

Je krijgt een compleet uitgewerkte roadmap met stappenplan in een mooi pdf-document. Wij zorgen voor een strategie met een visueel aantrekkelijke opzet, die goed werkbaar en overzichtelijk is. Verder zorgen we voor een uitgewerkt zoekwoorden-onderzoek met een lijst van meest relevante zoekwoorden waar jij meteen kunt zien welke zoekwoorden voor jou van toepassing zijn. Ook installeren we -indien nodig- Google Analytics en Search console zodat je precies kunt zien welke pagina’s en zoektermen het beste scoren en waar jouw bezoekers vandaan komen. Zo kun je zelf makkelijk aan de slag met de SEO-strategie voor jouw bedrijf!

Myriam heeft veel ervaring met en kennis van SEA (Search Engine Advertising) en kan je hier ook mee helpen. We kunnen Google ads voor je opzetten en draaien of je hierin begeleiden. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

FAQ roze
Kennismaken MEER Collective

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat we aan de slag gaan met een SEO-strategie voor jouw bedrijf. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe we jou verder kunnen helpen.

Ik wil kennismaken

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat we aan de slag gaan met een SEO-strategie voor jouw bedrijf. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe we jou verder kunnen helpen.

Ik wil kennismaken