Merkstrategie
Online sales strategie

Online sales strategie

Een online sales strategie is een plan om bezoekers daadwerkelijk om te zetten in (betalende) klanten. Met een goede online sales strategie geef jij mensen het laatste duwtje in de rug voordat ze overgaan tot actie. Met andere woorden: je zorgt voor een salesfunnel die onweerstaanbaar is. We beginnen met een gratis routesessie waarbij we je doelen in kaart brengen en rollen daarna een waterdichte online sales strategie voor je uit. Zo kun jij jouw doelen behalen, meer winst genereren en de juiste mensen aantrekken en behouden.

Gratis routesessie

Een online sales strategie levert het volgende op:

✓ Meer omzet door gerichter te verkopen
✓ Nieuwe leads, dus meer potentiële klanten
✓ Loyale (en terugkerende) klanten
✓ Meer ‘kwalitatieve’ leads
✓ Een helderde en sterke merkidentiteit

De onderdelen die aan bod komen

Sales SMART-doelen

We leggen alle SMART-doelen vast die je wilt behalen met je online sales strategie. Dit doen niet alleen om die doelen helder te krijgen, maar ook om in de gaten te houden of deze behaald zijn, in welke tijd en via welke middelen.

Sales pagina optimalisatie

We nemen we eerst je huidige aanbod en salespagina’s onder de loep. Wie spreek je hiermee aan en is je aanbod duidelijk? Daarnaast kijken we hoe je je salespagina’s nog meer kan optimaliseren.

Salesfunnels

Om iets te verkopen moet je je doelgroep in verschillende klantfases weten te raken. We gaan de perfecte sales funnel voor je bedenken, zodat jij kwalitatieve leads krijgt en je omzet verhoogt.

Metrics

Het is zonde als je niet meet hoe je salesfunnel functioneert. Want alleen dan weet je en waar je aanpassingen moet maken en wat juist wel converteert. Daarom zetten we verschillende trackings voor je op die je kunt bekijken en gebruiken voor beslissingen in de toekomst.

Sales strategie evaluatie

Er bestaat geen goede online sales strategie zonder een gedegen evaluatie. We zullen na verloop van tijd de resultaten analyseren en de strategie waar nodig bijschaven of aanpassen. Daarnaast bekijken we welke onderdelen leiden tot het grootste succes en of de doelen van het SMART-plan behaald zijn.

op zoek naar een online sales strategie voor jouw  bedrijf?

Plan een belletje met ons en dan kijken we wat we precies voor je kunnen doen.

hulp bij je merkstrategie
Let's go

Hoor het van een ander

ZO GAAN WE TE WERK

Tijdens een vrijblijvende belafspraak of een afspraak bij ons op kantoor, bespreken we alle punten waar jij hulp bij nodig hebt. Daarna brengen we in kaart hoe we jou daarbij kunnen helpen en krijg je van ons een voorstel voor een online sales strategie.

Wij bieden geen standaard-pakketten want elk bedrijf is anders. Wij leveren maatwerk dus hoe we samenwerken verschilt per klus. Wel zorgen we altijd voor een duidelijke planning en hebben we incheckmomenten en tussentijdse evaluaties. 

Als het samenwerkingstraject erop zit, evalueren we altijd hoe het is gegaan en of je nog vragen hebt. Zo kijken we bijvoorbeeld samen met jou hoe je een door ons ontwikkelde online sales strategie inzet voor je bedrijf en of dit nog bijgestuurd moet worden. 

Meestgestelde vragen

Als je een waterdichte online sales strategie wilt, dan raden we aan dit in z’n geheel bij ons af te nemen. Maar we kunnen natuurlijk bijvoorbeeld ook meekijken met bestaande salesfunnels of alleen naar het upsellen van je aanbod. Neem contact met ons op voor een routesessie en dat kijken we hoe we je het beste kunnen helpen. 

Omdat wij maatwerk verzorgen is dat voor elk bedrijf anders. Sommige bedrijven hebben bijvoorbeeld hun aanbod al heel helder, terwijl andere hier nog hulp bij nodig hebben. Boek een routesessie met ons in en wij komen met een offerte op maat. 

Jazeker, tijdens het maken van de online sales strategie hebben we regelmatige check-ins met jou en vertellen we je alvast waar je mee aan de slag kunt. Als de strategie eenmaal gemaakt is, gaan we uitgebreid met je zitten om alle onderdelen door te nemen zodat je de online sales strategie zelf kunt doorvoeren. Als je daarna behoefte hebt aan extra begeleiding, kun je consulten bij ons boeken (indien gewenst in abonnementsvorm) waarin wij je verder helpen. 

Dat weten wij als we je hebben gesproken voor een routesessie. Wij kijken dan precies naar wat jouw doelen zijn en hoe we je daarbij kunnen helpen. Dat kan een online sales strategie zijn, maar misschien past een contentstrategie, merkstrategie of iets heel anders wel beter bij wat je nodig heb. 

Je krijgt een compleet uitgewerkt plan van aanpak met alle tools die jij nodig hebt om de strategie zelf uit te voren. Wij zorgen voor een strategie met een visueel aantrekkelijke opzet, die goed werkbaar en overzichtelijk is. Verder krijg je een roadmap, een stapsgewijs actieplan, handige planners en invulbare metric sheets waarmee je makkelijk het overzicht kunt bewaren. 

Uiteraard kunnen we je niet alleen begeleiden in de uitvoering, maar je ook helpen bij de uitvoering van de online sales strategie. Denk aan het implementeren van salesfunnels, het inzetten van ads en het uitdenken en uitwerken van e-mailmarketingflows.

FAQ roze
Kennismaken MEER Collective

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat aan de slag gaan met een online sales strategie voor jouw bedrijf. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe we jou verder kunnen helpen.

Ik wil kennismaken

EERST EVEN KENNISMAKEN?

We snappen dat je ons graag eerst spreekt voordat aan de slag gaan met een online sales strategie voor jouw bedrijf. Zo kun jij ons uitleggen waar je behoefte aan hebt en dan kunnen wij je vertellen hoe we jou verder kunnen helpen.

Ik wil kennismaken