Wat is I’m studio? I’m Studio is een creative agency en daglichtstudio voor foto- en filmshoots en events en is in 2022 opgezet door dynamische broer-zus duo Imke en Maarten. Naast een ruime en lichte studio, bieden ze ook ook creatieve productie, conceptontwikkeling en fotografie. Toen ze bij ons aanklopten zochten ze toch de expertise […]

Wat is I’m studio?

I’m Studio is een creative agency en daglichtstudio voor foto- en filmshoots en events en is in 2022 opgezet door dynamische broer-zus duo Imke en Maarten. Naast een ruime en lichte studio, bieden ze ook ook creatieve productie, conceptontwikkeling en fotografie. Toen ze bij ons aanklopten zochten ze toch de expertise van MEER Collective voor een vliegende start. Zo begon onze veelzijdige samenwerking.

 

Hun wens? snel resultaat!

Imke en Maarten wilden snel resultaat: boekingen voor hun studio. Oorspronkelijk wilden ze zelf aan de slag met strategie, ads, en SEO dus daarin hebben we ze middels consulten geadviseerd, maar ze kozen er uiteindelijk toch voor om dit aan ons uit handen te geven.

 

Concrete stappen:

 

Strategisch Advies:

We begonnen met het uiteenzetten van een duidelijke strategie om I’m Studio’s online aanwezigheid te versterken.

 

Zoekwoordenonderzoek:

Een diepgaand SEO-onderzoek voor organisch en betaald zoekverkeer legde de basis voor het optimaliseren van zoekresultaten en het aantrekken van de juiste doelgroep. We hebben hierbij ook gekeken naar concurrenten.

 

Google Ads:

We hebben doelgerichte Google Ads opgezet en finetunen deze wekelijks voor optimale prestaties.

 

SEO-Optimalisatie:

We hebben niet alleen zoekwoorden toegevoegd maar de hele website SEO-geoptimaliseerd voor betere vindbaarheid.

 

UX-Advies:

We analyseerden de gebruikerservaring en adviseerden Imke en Maarten qua UX, om de website intuïtiever te maken.

 

Webteksten:

We hebben nieuwe webteksten geschreven (op basis van zoekwoorden) en bestaande teksten aangescherpt.

 

Resultaat: meer zoekverkeer en dus meer klanten

Door onze inspanningen bij I’m Studio was er direct een flinke boost in websitebezoekers en dus ook in klanten. Zodra we slimme advertenties inzetten, merkten ze meteen een toename van de bezoekersaantallen, waardoor ze de studio moeiteloos meerdere dagen per week kunnen verhuren.

Maar onze aanpak omvatte niet alleen het adverteren; we hebben ook de website geoptimaliseerd voor zoekmachines, oftewel SEO. Hierdoor komt het extra verkeer inmiddels niet alleen door de advertenties, maar ook doordat ze beter worden gevonden in zoekmachines.

 

De succesfactor: betrokkenheid, onderzoek en nauw samenwerken

Ons succes draait om betrokkenheid, gedegen onderzoek en het doorgronden van wat I’m Studio echt uniek maakt in hun creatieve wereld. We werken nauw samen, doen dit inmiddels voor langere tijd en schaven samen met hen stukje bij beetje aan het neerzetten van hun bedrijf en nog meer online zichtbaarheid en vindbaarheid.

 

Onze werkzaamheden voor I’m studio op een rijtje:

  • Strategisch Advies
  • Zoekwoordenonderzoek en SEO-optimalisatie
  • Google Ads
  • UX-advies
  • Webteksten
  • Tracking en Analyse
  • Ongoing Google Ads-beheer

 

 

contentstrategie

Ook hulp nodig? We got your back!