Wat is 9 Karat? 9 Karat is een nieuw sieradenmerk dat werd gelanceerd door de ondernemer achter het bekende merk Nadine Kieft. Na meer dan tien jaar in de sieradenwereld besloot ze een nieuw avontuur aan te gaan met 9 Karat. Ze wilde een jonger publiek aanspreken, en meer ‘edge’ gebruiken in de look […]

9 karat

 

Wat is 9 Karat?

9 Karat is een nieuw sieradenmerk dat werd gelanceerd door de ondernemer achter het bekende merk Nadine Kieft. Na meer dan tien jaar in de sieradenwereld besloot ze een nieuw avontuur aan te gaan met 9 Karat. Ze wilde een jonger publiek aanspreken, en meer ‘edge’ gebruiken in de look & feel van haar nieuwe merk. Ze kende ons van sociale media en vroeg MEER Collective om te helpen bij de lancering en het neerzetten van dit unieke merk.

 

Wat wilden we bereiken?

Onze doelen waren simpel: meer volgers op Instagram, meer mensen die iets kopen in de webshop, en een herkenbare identiteit voor 9 Karat neerzetten.

 

Hoe hebben we het aangepakt?

We zijn begonnen met een intensief coachingtraject. We kwamen wekelijks bij elkaar, zowel op kantoor als in haar atelier, om haar te begeleiden richting de grote lancering van 9 Karat.

 

Concrete stappen:

 

Lancering voorbereiden:

We hebben geholpen bij het organiseren van een geweldige lancering, samen met I’m Studio.

 

Contentstrategie voor de lancering:

We hebben een slimme contentstrategie bedacht voor de lancering en de weken daarna, inclusief teksten voor flyers en kaartjes.

 

E-mailmarketing:

We bedachten en schreven aankondigingen voor de lancering, speciaal gericht op de bestaande klanten van Nadine Kieft.

 

Websiteteksten:

We hebben sterke teksten gemaakt om de lancering op de website van 9 Karat te laten knallen.

 

Advertenties beheren:

We hebben social en Google advertenties opgezet en beheerd, zowel voor Nadine Kieft als voor 9 Karat, niet alleen tijdens de lancering maar ook in de maanden daarna.

 

Maandelijkse contentstrategie:

We hebben continu gewerkt aan de contentstrategie, met focus op het genereren van interesse, sociale content, speciale atelierdagen, advertentiestrategieën, en meer.

 

Meer volgers, een geslaagd releasefeest en een groei in omzet

We hebben flinke successen geboekt: meer volgers op het Instagram-account van 9 Karat, een geslaagd releasefeest, een duidelijke visie voor de toekomst en een merkbare groei in omzet voor zowel 9 Karat als Nadine Kieft dankzij gerichte advertenties.

 

Onze werkzaamheden voor 9 Karat op een rijtje:

  • Onderzoek gedaan
  • Doelen gesteld
  • Strategie bedacht
  • Meegeholpen met lancering
  • Google ads
  • Emailmarketing
  • Webcopy
  • Maandelijkse contentstrategie opgesteld
  • Resultaten geanalyseerd
contentstrategie

Ook hulp nodig? We got your back!